Φρέσκια Γύρη 220γρ

Κωδικός προϊόντος: M0001

8.30 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο« Επιστροφή

Η γύρη είναι το προϊόν που βρίσκεται στα άνθη των φυτών, το οποίο συλλέγουν οι μέλισσες. Πρόκειται για φυσική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, περιέχει όλα τα είδη αμινοξέων, όλα τα μέταλλα, τις βιταμίνες, πρωτεΐνες, λίπη, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και άλλα συστατικά που θεωρούνται αναγκαία για την ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Είναι μια ατελείωτη ποσότητα μικρών κόκκων, με διάφορα χρώματα και σχήματα. Η γεύση της γύρης είναι γλυκιά και εύγευστη, μερικές φορές όμως ανάλογα από ποια φυτά προέρχεται είναι πικρή και άγευστη.
Ο άνθρωπος τη χρησιμοποιεί σαν συμπλήρωμα της διατροφής του. Η γύρη δρα βιολογικά και εκ βαθέων με ευεργετικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις για τον οργανισμό μας. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση της βοηθά στην βελτίωση της μνήμης, στη μείωση της όρεξης, στην απώλεια βάρους, στην σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος στα επιτρεπτά όρια, στην αύξηση της ταχύτητας μεταβολισμού της αιθανόλης, στην έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Ακόμη βοηθά στην θεραπευτική αγωγή της προστατίτιδας και βελτιώνει την διουρητική δράση. Η φρέσκη γύρη που διατηρείται στη θερμοκρασία δωματίου χάνει την ποιότητα της μέσα σε μερικές ημέρες, εκείνη που διατηρείται από ψυγείο χάνει ένα μεγάλο μέρος της θρεπτικής αξίας της μετά από λίγους μήνες, ενώ η ίδια γύρη μπορεί να καταψυχθεί στους -15οC για πολλά έτη χωρίς ποιοτική απώλεια.

Δοσολογία

Τριανταπέντε γραμμάρια γύρης την ημέρα, καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η γύρη καταναλώνεται στη φυσική της κατάσταση ή την αναμειγνύουμε με διάφορα προϊόντα όπως μέλι, γιαούρτη, παγωτό και ψιλοκομμένα φρούτα. Μπορούμε επίσης να την διαλύσουμε σε ροφήματα (γάλα, χυμό). Συνιστάται αρχικά 1 κουταλιά του γλυκού καθημερινά, για 1 εβδομάδα περίπου και σταδιακά αύξηση της ποσότητας, ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός σε 1 κουταλιά της σούπας. Για παιδιά 3-5 ετών 5γρ/ημέρα. Για παιδιά 6-12 ετών 10γρ/ημέρα. Για όλες τις υπόλοιπες ηλικίες 15γρ/ημέρα.

Άτομα με ιστορικό αλλεργίας να την καταναλώνουν αφού συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

Ελληνικό Προϊόν