Αλθαία 20γρ ΒΙΟ

Κωδικός προϊόντος: Β0047

2.48 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο« Επιστροφή

Αλθαία 20γρ ΒΙΟ (Althea officinalis) πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν. Η αλθαία (νερομολόχα ή δενδρομολόχα) πήρε το όνομά της από την ελληνική λέξη άλθω που σημαίνει «θεραπεύω». Φύεται κυρίως κοντά σε ποταμούς καθώς προτιμά τα υγρά και αμμώδη εδάφη. Είναι κοινό φυτό στην Ευρώπη. Γνωστή ακόμη από την αρχαία Ελλάδα κυρίως για τις αντιβηχικές της ιδιότητες.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βλέννα, η αλθαία, αποτελεί αποτελεσματικό μέσο για αναπνευστικά νοσήματα. Ανακουφίζονται οι φλεγμονές των βλεννογόνων και του γαστρεντερικού σωλήνα καθώς η βλέννα επικάθεται στις ερεθισμένες περιοχές. Βοηθά αρκετά στα αποστήματα και ένα έγχυμα των φύλλων ή της ρίζας της μπορεί να ανακουφίσει σε περίπτωση εγκαύματος από τον ήλιο.

Οι κύριες ιδιότητές της είναι αντιβηχική, μαλακτική και αντιφλεγμονώδης. Είναι ευεργετική για τις φλεγμονές και παθήσεις του πεπτικού, αναπνευστικού και ουροποιητικού συστήματος. Κατευνάζει τους μυϊκούς πόνους, εξαφανίζει τους μώλωπες, ωριμάζει τα αποστήματα, καταπολεμά τις ουλίτιδες και τις άφθες και επουλώνει πληγές. Δρα εναντίον του ξηρού και έντονου βήχα και λειτουργεί ως ήπιο αποχρεμπτικό.

Είδος: Αλθαία (Althea officinalis)
Προέλευση: Ελλάδα
Καθ. Βάρος: 20γρ
Συσκευασία: Γυάλινο Βαζάκι

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας