Ιπποφαές φύλλα σε φακελακια 10γρ

Κωδικός προϊόντος: B0001

3.40 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο« Επιστροφή

Ιπποφαές φύλλα σε φακελακια 10γρ από τον πελοποννησιακό συνεταιρισμό Pelland. Το Ιπποφαές (Hippophae rhamnoides) είναι το πιο διαδεδομένο είδος.

Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό.

Από το φυτό παράγεται ο καρπός και τα φύλλα. Επίσης από την επεξεργασία του καρπού προκύπτει ο χυμός και το λάδι ιπποφαούς.

Το Ιπποφαές έχει τεράστια διατροφική και θρεπτική αξία. Τα φύλλα του φυτού εχει αποδεδειχθεί εργαστηριακά ότι περιέχονται μεγάλες ποσότητες ασβεστίου,μαγνησίου,καλίου, β-καροτίνη, φλαβονοειδή, λυκοπένιο, πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε, που γενικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή μπορούν να μειώσουν την χοληστερόλη ύστερα από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί. Ακόμη το λυκοπένιο αν προστεθεί στην καθημερινή μας διατροφή, έχει αποδεδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου του προστάτη, του στομάχου και του εντέρου. Επίσης τα φύλλα του ιπποφαούς έχουν κάτι ακόμα που δεν περιέχεται στον καρπό και αυτό είναι πρωτεΐνη σε ποσοστό 24%.

Τα φύλλα καταναλώνονται ως αφέψημα. Τοποθετήστε 1 φακελάκι στην κούπα σας. Ρίξτε βραστό νερό. Αφήστε το για 2-3 λέπτα. Συμβουλή: κατά προτίμηση προσθέστε μέλι.

Είδος: Ιπποφαές (Hippophae rhamnoides)
Προέλευση: Ελλάδα
Καθ. Βάρος: 10γρ (10 φακελάκια του 1γρ)
Συσκευασία: Φακελάκια τσαγιού