Φασκόμηλο ελληνικό 25γρ

Κωδικός προϊόντος: B0010

1.41 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο« Επιστροφή

Φασκόμηλο (Salvia officinalis), αποξηραμένο, από Έλληνες παραγωγούς, ανώτερης ποιότητας. Καλλιεργείται, ξηραίνεται και συσκευάζεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες ώστε να διατηρεί το άρωμα, την φρεσκάδα και τις ιδιότητές του.

Το Φασκόμηλο υπάρχει άφθονο στις μεσογειακές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αλβανία. Είναι φυτό χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις σε έδαφος. Έχει έντονη αρωματική οσμή και καλλιεργείται για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του, ως αφέψημα και ως καρύκευμα.Τα φύλλα που είναι και το κατεξοχήν χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού συλλέγονται λίγο πριν ή κατά την αρχή της ανθοφορίας με ξηρό και ηλιόλουστο καιρό, το Μάιο ή τον Ιούνιο και ξηραίνονται στη σκιά.

Τα φύλλα έχουν αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και σπασμολυτικές ιδιότητες. Το φυτό έχει στομαχικές, τονωτικές και καρδιοτονωτικές δράσεις. Το φασκόμηλο σαν αφέψημα λειτουργεί κατά τις εφίδρωσης, είναι ιδανικό για την θεραπευτική του στόματος, για φαρυγγίτιδα και ουλίτιδα. Επίσης, είναι διουρητικό και εμμηναγωγό. Τέλος, έχει αντιβιοτική, αντιμυκητική, ανισπασμωδική και υπογλυκαιμική δράση.

Χρησιμοποιείται στην μαγειρική για τον αρωματισμό φαγητών, ζωμών κ.α.

Στις περιοχές της Μεσογείου αποξηραίνεται και πίνεται ως αφέψημα. Το αφέψημα λαμβάνεται και σερβίρεται αμέσως μετά το βράσιμο. Αν παραμείνει αρκετή ώρα μαζί με τα φύλλα που έβρασαν, οι πικρές ουσίες μέσα στο αφέψημα αυξάνονται και η γεύση του γίνεται δυσάρεστη.

Ιδιότητες: αποχρεμπτικό, αντισηπτικό, τονωτικό, διουρητικό, αντιβιοτικό, αντιμυκητικό

Είδος: Φασκόμηλο (Salvia officinalis)
Προέλευση: Ελλάδα
Καθ. Βάρος: 25γρ
Συσκευασία: Χάρτινο zip από βιοδιασπώμενο χαρτί
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ME ISO KAI HACCP