Πρόπολη σε λαδι 10ml

Κωδικός προϊόντος: M0009

12.15 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο« Επιστροφή

Πρόπολη βάμμα 30ml, 100% Ελληνικό προϊόν. Η πρόπολη είναι γνωστή και ως αντιβιοτικό της φύσης καθώς έχει πολλές φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Το βάμμα πρόπολης προκύπτει από την εκχύλιση καθαρής πρόπολης σε αλκοόλη για περίπου 40 μέρες. Σ’ αυτήν την περίοδο τα συστατικά της πρόπολης διαλύονται στην αλκοόλη και προκύπτει το βάμμα.

Η πρόπολη είναι μια κολλώδης ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από τα δένδρα και αποτελείται από ρητίνες, κερί, αιθέρια έλαια και γύρη. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η δράση της ως αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή, αντιφλεγμονώδης, αντι-ιική, αναισθητική, αντιοξειδωτική, ανοσοποιητική και επουλωτική. Οι μέλισσες την χρησιμοποιούν για να απολυμάνουν την κυψέλη, να κλείσουν ανοίγματα και χαραμάδες και να καλύψουν κάθε ανεπιθύμητη παρουσία που δεν μπορούν να αποβάλλουν από την κυψέλη.

Η πρόπολη περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, φλαβόνες, βάλσαμα, τερπένεια, ζάχαρα, αρωματικές ύλες, αλειφατικά οξέα και πολλά ακόμη γνωστά και άγνωστα συστατικά. Στις μέρες μας η πρόπολη χρησιμοποιείται για: φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, ρινίτιδα, εξωτερική ωτίτιδα, λοιμώξεις του λεπτού εντέρου, έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου, αιμορροΐδες, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, παθήσεις της στοματικής κοιλότητας, μυκητιάσεις, εγκαύματα, κνησμούς, τραύματα, εκζέματα, δερματίτιδες, αρθρίτιδα, τραύματα και γυναικολογικά(με την μορφή διαλυμάτων).

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την πρόπολη

Το βάμμα μας προέρχεται από παραγωγό-μελισσοκόμο με εκχύλιση ακατέργαστης πρόπολης σήτας σε τσίπουρο υψηλών βαθμών.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (από το στόμα απ' ευθείας ή διαλυμένη σε νερό, χυμό κλπ.)
Προτεινόμενη Δοσολογία: για ενήλικες 10-20 σταγόνες/μέρα                                                                                                                                                     για παιδιά 5-10 σταγόνες/μέρα

Προσοχή για περιπτώσεις αλλεργίας στην πρόπολη. Δοκιμάστε πολύ μικρή ποσότητα στην αρχή.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Ρίξτε μερικές σταγόνες στο σημείο όπου θέλετε να την χρησιμοποιήσετε. Προσοχή γιατί η πρόπολη λεκιάζει. Αφήστε την να στεγώσει και μετά σκεπάστε την.

Η χρήση της να γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού σας.

Συμβουλή: Σε περίπτωση που λερώσετε με πρόπολη, να γνωρίζετε ότι βγαίνει μόνο με οινόπνευμα ή χλωρίνη.

Να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος