Σπαθόχορτο 20γρ ΒΙΟ

Κωδικός προϊόντος: Β0040

2.48 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο



« Επιστροφή

Σπαθόχορτο 20γρ ΒΙΟ (Hypericum perforatum), πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν. Υπέρικον το διάτρητον ή κοινώς βάλσαμο, βαλσαμόχορτο και σπαθόχορτο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βότανα της ελληνικής φύσης. Στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν γνωστό ως «υπερικόν», ενώ στα Αγγλικά ως Perforate St John's-wort. Η ονομασία του γένους «Υπερικόν» (Hypericum), προέρχεται από τις Ελληνικές λέξεις υπέρ (άνωθεν) και εικών (εικόνα).

Το υπερικό ή βαλσαμόχορτο, απασχόλησε τη θεραπευτική από την αρχαιότητα: ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης το αναφέρουν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό και αιμοστατικό. Στην αρχαιότητα επίσης, το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που γινόντουσαν από τα σπαθιά, εξ ου κι η ονομασία του σπαθόχορτο.

Εσωτερικά, έχει ηρεμιστική και αναλγητική δράση. Χρησιμοποιείται στην θεραπεία της νευραλγίας, της ανησυχίας και της έντασης. Εξωτερικά, είναι από τα πολυτιμότερα επουλωτικά και αντιφλεγμονώδη βότανα, αν όχι το πολυτιμότερο. Χρησιμοποιείται για την επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων καθώς και για την θεραπεία πολλών δερματικών παθήσεων.

Για εσωτερική χρήση λαμβάνεται ως έγχυμα συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού ξερά τριμμένα φύλλα και άνθη σε μία κούπα καυτό νερό, που αφήνεται για 10 με 15 λεπτά για να περάσουν όλα τα συστατικό του φυτού στο νερό, από μία μέχρι τρεις φορές την ημέρα, κατόπιν συμβουλής γιατρού, φαρμακοποιού ή ειδικού. Επίσης, λαμβάνεται και σε κάψουλες ή με αλκοολούχο διάλυμα. Εξωτερικά χρησιμοποιείται κυρίως το σπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο αλλά και ως έγχυμα με επιθέματα.

Είδος: Σπαθόχορτο (Hypericum perforatum)
Προέλευση: Ελλάδα
Καθ. Βάρος: 20γρ
Συσκευασία: Γυάλινο Βαζάκι
Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας